Понеделник, 04 Декември 2023

MP4-12C kd на McLaren Automotive, 8-цилиндров, за 180 000 евро

Печат Е-мейл
17 Април 2010

 McLaren съобщи не само за подготовката на нов автомобил. В същия ден беше обявено създаването на нова компания - McLaren Automotive. Новият автопроизводител ще се занимава с производството на спортни автомобили от висок клас по иновативни технологии. За целта са създадени и нови производствени мощности, както и глобална мрежа от дилъри.

Изпълнителният директор на McLaren Automotive Рон Денис сподели, че за производството на автомобилите ще бъдат взаимствани принципи от Formula 1, за да се постигнат максимално качество, ефективност, комфорт и сигурност.

Според Денис, откриването на нова автомобилна компания ще бъде огромно предизвикателство. Плановете са първата серия автомобили на McLaren Automotive да излязат на пазара през първата половина на 2011 г.

Първият модел на новата компания е MP4-12C. Автомобилът се намира на финалната линия на разработките и скоро ще влезе за производство. Това ще бъде най-мощната кола от този клас, още повече че в разработката участват Дженсън Бътън и Луис Хамилтън.

Новият автомобил ще тежи 1300 кг - със 75 кг по-малко от основния му конкурент. Има 8-цилиндров, 3.5 л двигател.

Моделът освен това изпуска само 300 г/км вредни емисии, което го превръща в най-екологичния автомобил.

Ускорението от 0 до 200 км/ч. е за 10 секунди, като максималната скорост е 321 км/ч. Спирането от достигната 200 км/ч. скорост пък става за половината време, нужно за ускорението - само 5 секунди.

Цената на уникалния автомобил ще бъде между 130 и 180 000 евро.

Прочита: 2807

Коментари (1)

...
the best i want this car but i dont fucking money :@ :@ :@
eusiiisiiiittii , 02 октомври 2011 00:40

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на лукса

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.