Понеделник, 11 Декември 2023

Женска книжка за 325 хил. паунда

Печат Е-мейл
02 Април 2010

 Тритомно издание на романа на Джейн Остин “Ема” с автограф от писателката беше продадено за 325 хил. паунда, съобщава BBC News. Купувач е британски колекционер, чието име не се разкрива. Той се снабдил с тритомника от антикварна книжараница в Графство Оксфордшир, откъдето закупили книгата на аукцион през 2008 г. за почти два пъти по-малка сума - 180 хил. паунда.

Високата цена на книгата се обяснява не само с автографа на Остин, а и с това, че е принадлежала на една от нейните най-близки приятелки - Ан Шарп, явяваща се прототип на една от героините в “Ема”.

Редкият екземпляр е бил издаден през 1816 г. - година след първото публикуване на романа. Тритомникът се счита за един от общо 12-те екезепляра, подарени от Остин на нейни приятели и роднини.

Прочита: 1898

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на лукса

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.