Неделя, 11 Юни 2023

Продадоха за $ 5 000 000 портрет на австралийския разбойник от 19 век Нед Кели

Печат Е-мейл
27 Март 2010

Нед КелиПортрет на прочутия банков обирджия и разбойник Нед Кели е бил продаден за рекордните 4.9 млн. долара, подобрявайки предишен рекорд на австралийско произведение на изкуството от продажба на аукцион.

Творбата на Сидни Нолан “First Class Marksman”, която показва престъпника в знаменитата му домашно произведена броня и с насочена пушка, известна като “липсващия Нолан” поради факта, че е е единствената от серията от 27, която не се намира в Националната галерия на Австралия.

Картината от 1946 г. е купена от анонимен купувач, наддавал по телефона.

Рекордната продажба показва растящо доверие в австралийския пазар според Род Мензиес от аукционната къща “Art Brands” в Сидни. Тя засенчи досегашния рекордьор - творбата на Брет Уитли “The Olgas for Ernest Giles”, продадена срещу 3.48 млн. долара през 2007 г.

“The First Class Marksman” бие досегашния рекорд и по продажба на творба на Нолан, като предишната най-висока цена за негова картина е платена през 2000 г., когато той получава 1.322 млн. долара за работата си “Death of Constable Scanlon”.

Картината на Нолан от 1955 г., посветена на същия престъпник “Ned Kelly - Outlaw” е откупена на аукцион през 2007 г. за 1.434 млн. долара.

Художникът е най-известен с творбите си за ирландско-австралиеца Нед Кели, фолклорен герой, обезсмъртен във филми, книги и картини за съпротивата му срещу колониалните власти.

Прочита: 3106

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на лукса

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.