Неделя, 11 Юни 2023

Как се харчат $1 000 000

Печат Е-мейл
26 Март 2010

 Бренди за 1 милион долара

Производител на най-скъпото бренди в света е Mendis. Напитката се дестилира от кокосови орехи. Първата бутилка беше представена в Ню Йорк пред шепа отбрани хора. Винаги може да изпадне възможност обаче кокосовото бренди да се дегустира на някой бляскав прием. Все пак - това са 1 милион долара!

Апартамент Star Trek

За всички фенове на филма - освен сувенири, ето една възможност да се сдобият с цял Star Trek апартамент. Жилището се намира в Хинкли, Великобритания. Интериорът много напомня космически кораб, а за всички технически глезотийки в него няма смисъл да се говори. И при това - за малко под милион долара (точно 967 000).

Плочки за 1 милион долара

Обаче на квадратен метър! И има защо - 1 000 диаманта, 2 400 парчета седеф, 400 абалона и 500 черни оникса на квадрат, изобразяващи стилно цвете. Дизайнът е на Pietra Firma, а изработката е ръчна, по традиционни методи.

Стръв за 1 милион долара

Злато, платина, диаманти и рубини ... но не на бал, а за риба с тях! Брилянтите са 4753 на брой, с общо тегло 100 карата. Производител - MacDaddy, компания с традиции в изработката на риболовни принадлежности, истински произведения на ювелирното изкуство. Ако ви стиска, можете даже да изпробвате блесната!

Часовник за 1 милион долара

Black Caviar Bang е лимитирана серия на Hublot. Бижуто е изработено от 18-каратово бяло злато и инкрустирано със стотици редки черни диаманти.

Монета за 1 милион долара

The Royal Canadian Mint пусна златна монета с размерите на огромна пица. Това е най-голямата и най-чистата златна монета в света. Освен това - и с най-високата деноминация. Теглото на “пицата” е 100 кг. Масовото производство обаче няма да е чак толкова масово, защото от производителя смятат да пуснат ограничена бройка.

Перлена огърлица за 1 милион долара

27 перли и диамантена закопчалка с тегло 11.92 карата. 1 милион долара. Това обаче не са какви да е перли, а изключително редки екземпляри, събирани в Южните морета. Океанът по бреговете на Северозападна Австралия например осигурява оптималните хранителни вещества за отглеждане на огромни бисери. Само че са нужни 10 години за отглеждането им, за разлика от обикновените перли.

Прочита: 1792

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на лукса

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.