Събота, 22 Юни 2024

Русия внася от Китай 54-градусова водка, по 150 долара бутилката

Печат Е-мейл
25 Март 2010

 Един от най-големите производители на спиртни напитки в Китай “Гуейджоу Моатой” предлага на руския пазар най-известната алкохолна напитка в азиатската страна “Моатой”.

Със своята 2000-годишна история водка “Моатой” се е превърнала в национално питие за китайците, което се сервира на важни държавни приеми. Силната напитка е между 52 и 54 градуса, има жълтеникав цвят и се приготвя от пшеница и сорго в едноименния град в провинция Гуейджоу.

Сложният процес на производство я прави най-скъпата водка на цена около 1000 юана / над 150 долара/ за бутилка. Въпреки това руските производители на водка имат сериозни съмнения, че китайският продукт ще пожъне успех на руския пазар.

Причините са няколко, но първата от тях е специфичният й вкус, който драстично се различава от традиционната водка, с която е свикнало небцето на руснаците.

Прочита: 2822

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на лукса

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.