Събота, 22 Юни 2024

Работодателите следят подчинените си чрез Facebook

Печат Е-мейл
05 Юни 2012

 Голяма част от работодателите контролират служителите си, следейки профилите им в социалните мрежи, показва нова анкета. Според БГНЕС тази практика с течение на времето ще набира популярност. Изследователите казват, че до три години почти всички работодатели ще следят живота на подчинените си чрез средствата за масово осведомяване.

Най-често шефовете се допитват до Фейсбук, за да предотвратят пробив в сигурността на фирмата. В момента в САЩ някои работодатели искат паролата за Фейсбук още на интервюто за работа. Безспорно огромно изкушение на началниците, но дебатът за законността на това става все по-ожесточен. Недоволството от това расте заедно с популярността на социалните мрежи. Точно заради това повечето потребители правят профила си достъпен само за определени хора.

Прочита: 2655

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.