Четвъртък, 29 Февруари 2024

Не казвай това на свекървата, ще стане страшно

Печат Е-мейл
30 Май 2012

 Ако държите на семейното щастие и спокойствие, ще са ви необходими много усилия, за да го постигнете. Неизменна част от домашния уют и разбирателство е връзката свекърва-снаха, пише az-jenata.bg. Прекрасно е, ако сте постигнали близост през годините с вашата "втора" майка, а ако не сте успели, вижте кои реплики и забележки е добре да избегнете във вашите взаимоотношения:

1. "Синът ти е страхотен в леглото".

Дори и да сте близки с вашата свекърва, да е успяла да ви предразположи да споделяте, не забравяйте, че винаги има невидима граница помежду ви. Тя не се вижда, но се усеща, сякаш стъпвате по минно поле. Може да споделите и да й благодарите, че е отгледала прекрасен, грижовен син, но никога не признавайте за сексуалните му подвизи. Интимният свят си е само ваш.

2. "Нямам нужда от помощта ти".

Разбираемо е да искате сама да се справите с домашните си задължения. Дори и да се стремите умишлено да я изолирате от дома ви, правете го с такт, деликатно. Недейте да й казвате директно и с груби думи, че нямате нужда от нея или помощта й. Ако тя натрапва услугите си непрекъснато, опитайте с деликатни думи да й кажете, че ще опитате да се справите. А ако не успеете - на драго сърце ще я помолите сама за помощ. Тя ще е щастлива и ще чака обаждането ви. Нека си чака.

3. "Не идвай вкъщи, когато мен ме няма".

Издебва ви редовно, когато сте още на работа или навън с приятелки, и веднага довтасва да провери какво е положението у вас. Разбира се, че това няма как да ви е приятно, но не й го казвайте директно. Така само ще предизвикате семейна война, и то жестока. По-добре говорете със съпруга ви и му споделете, че не ви е приятно тя да идва у вас без предупреждение. Нека той говори с нея. Другият по-деликатен вариант е сама да й обясните, че не ви е удобно да идва, когато ви няма. Запомнете, че блага дума железни врати отваря и е най-важно как ще изкажете мислите си. Не бъдете рязка и груба, само така ще запазите добрите си отношения за в бъдеще.

Прочита: 3074

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.