Вторник, 05 Март 2024

Удоволствието от храната изчезва

Печат Е-мейл
22 Май 2012

 Оказва се, че по-голямата част от хората са загубили вкусовите си рецептори заради забързания темп, с който са принудени да се хранят в ежедневието си. Проучването, в което са взели участие 1000 души, установи, че 60 на сто от анкетираните признават, че много рядко "усещат" вкуса на храната, която консумират, предаде БГНЕС.

Тестовете показват още, че 79% не са в състояние да направят разлика между основните вкусове. Цифрата нараства до 88% - когато са разсеяни, и 93% - когато са притискани от времето. Само 13 на сто от анкетирани обядват извън офиса.

Явно трябва да обърнем сериозно внимание и време на дневното си меню, тъй като иначе рискуваме да се откажем от още едно удоволствие в живота - вкусната храна.

Прочита: 3073

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.