Събота, 27 Юли 2024

Телевизионни навици

Печат Е-мейл
11 Май 2012

 Дори и децата да спорят по въпроса - те нямат нужда от телевизия. Може да искат да гледат, да се сърдят, когато не им давате, но всъщност здравите социални връзки не са непременно свързани с броя на телевизионните канали, за които сте абонирани.

Телевизията не е изначално нещо лошо. Но неограниченият и безнадзорен достъп на децата до нея може да бъде разрушителен. Телевизията вреди на семейния живот, поощрява пасивното съществуване и насажда една изопачена реалност и морал в децата. И ваше задължение като родители е да следите мъдро за контрола върху това какви телевизионни програми гледат децата ви и колко време им отделят.

Ясно е, че жестокостта и сексуалното съдържание са недопустими за подрастващите. Но контролът не бива да спира дотук. Дори и на пръв поглед безобидни предавания и анимационни филмчета могат да носят неподходящи за възрастта на вашите деца послания, които напълно да влизат в разрез с това, на което всеки ден учите подрастващите. Най-доброто решение е да установите строги правила, при които децата ви могат да гледат телевизия, а именно:

Гледането на телевизия да е позволено само след като децата ви са си написали домашните и са свършили домашните си задължения. Първо работата, после удоволствията, нали така?

Без телевизия до късно по време на делничните дни. Щом децата ще стават рано за училище, не е уместно да гледат телевизия до късно.

Старайте се малчуганите ви да гледат повече образователни програми, отколкото забавни предавания, но при всички случаи гледането да не продължава с часове.

През почивните дни се постарайте да организирате забавления за децата си, като ходене на пикник, игри и други, които са далеч по-добрият вариант от това да ги оставите да висят с часове пред телевизора.

Не казваме, че трябва напълно да отречете телевизията и да изхвърлите плазмата от вкъщи (къде ще си гледате мачовете после?!), но се уверете, че децата ви имат контролиран достъп до дистанционното.

Прочита: 3471

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.