Четвъртък, 18 Юли 2024

Младежите злоупотребяват с алкохол поне веднъж месечно

Печат Е-мейл
24 Февруари 2012

 Всеки знае, че едно от най-разпространените вещества, водещи до пристрастяване, е алкохолът.

Прекомерната употреба на алкохол е широко разпространена сред 15-16- годишните - 1 на всеки 6 (18%) отговаря, че му се е случвало поне 3 пъти през последния месец. Тази тенденция  при 15-16-годишните значително е нараснала от 1995 г. насам, макар и с бавни темпове през последните години.

Петдесет и четири процента от българските младежи злоупотребяват с алкохол поне веднъж месечно, като 14% са шофирали в нетрезво състояние, 63% от тях излизат вечер с ясната идея да се напият, а други 12% решават на място.

Много интересно е сравнението на българските младежи, които са шофирали след употреба на алкохол, с връстниците им в другите европейски държави.

Прочита: 2622

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.