Петък, 22 Септември 2023

Зимбабве - незабравимо преживяване пред водопада Виктория

Печат Е-мейл
22 Февруари 2012

 Водопадът Виктория е една от най-големите забележителности в света. Всяка минута от ръба се изсипват 550,000 кубически метра вода, а през пълноводния период от март до май - около 5 милиона кубически метра вода преминават през водопада всяка минута.

Градът Виктория Фолс е построен въз основа на туризма. Той е заобиколен от истинска джунгла. Незабравимо преживяване е, ако визитата ви съвпадне с пълнолуние, тогава вратите на парка Виктория остават отворени до късно и това позволява да станете свидетели на магическата лунна дъга, която се образува над водопада. Градът бързо се превръща в столица на високия адреналин и силните усещания - тук се намира едно от най-високите бънджита в света. Удовлетворени ще бъдат и любителите на парашутни скокове, рафтинг, парапланеризъм и др. Ако сте далеч по-улегнала личност, удоволствие ще ви достави разходка по поречието на Замбези над водопадите, което е съпроводено и с наблюдение на дивата природа. По пътя може да срещнете крокодили, хипопотами и дори слонове, бизони и лъвове.

Прочита: 3884

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.