Събота, 27 Юли 2024

Шведската принцеса Виктория роди момиченце

Печат Е-мейл
24 Февруари 2012

Даниел и ВикторияШведската престолонаследничка принцеса Виктория роди първото си дете момиченце, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, позовавайки се на съобщение на съпруга й принц Даниел. Бебето, което е второ по линия за наследяване на трона, се е родило в 3,26 ч. в университетската болница "Каролинска" в предградие на Стокхолм. То тежи 3,28 кг, а ръстът му е 51 см. И бебето, и майка му са добре.

Принцеса Виктория се омъжи за Даниел, който е неин бивш фитнес инструктор и няма благородническо потекло, през юни 2010 г. Година по-късно, през август, кралският двор обяви, че тя е бременна. Швеция очакваше с нетърпение цяла нощ съобщението за раждането на детето, след като около полунощ дворецът потвърди, че принцеса Виктория е постъпила в болница. Принц Даниел призна, че е бил "доста нервен" по време на раждането. Той лично е прерязал пъпната връв. Името на момиченцето ще бъде обявено по-късно. На обяд раждането на принцесата ще бъде отбелязано с 21 топовни гърмежа.

Принцеса Виктория, която е на 34 години, ще наследи на трона баща си крал Карл XVI Густав. Швеция промени конституцията си през 1980 г., три години след раждането на Виктория, за да може първородното дете да наследява престола независимо от пола.

Принцеса Виктория е много популярна сред шведите. Голяма част от тях (59 процента) предпочитат крал Карл XVI Густав, който е на 65 години, да абдикира в нейна полза. Крал Карл XVI Густав е на престола от 1973 г., отбелязва БТА.

Прочита: 2930

Коментари (1)

...
Щастливо събитие.
ni , 24 февруари 2012 11:20

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от света

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.