Вторник, 18 Юни 2024

Генуа - Ривиерата на цветята

Печат Е-мейл
22 Февруари 2012

 Генуа е сгушена в горната лява извивка на Ботуша и е главният град на областта Лигурия. Прието е следното делене на нейната Ривиера: наляво от Генуа - Западна, която граничи с Монте Карло и Лазурния бряг на Франция и където са градовете Сан Ремо и Савона, и надясно от Генуа - Източна, с известните в цял свят елитни курорти Портофино и Санта Маргарита.

Наричат я още Ривиерата на цветята. Тук снегът е истинско събитие и те са на всяка крачка през всички сезони. И в двете части на Ривиерата изобилства екзотичен пейзаж от палми, огромни кактуси, магнолии, камелии, цитрусови дръвчета по улиците, накичени с плодове, които никой не бере, и затова напомнят нашите коледни елхи. Впечатляват пълзящите по къщи и огради буганвилии с ярки цикламени цветя. Наситени като в детска рисунка са и цветовете на къщите - жълти, червени, сини, оранжеви с тъмнозелени дървени капаци по прозорците. Няма го модерното бетонно панелно строителство - всичко с голяма гордост е запазено както едно време, когато днешните градчета са били малки рибарски селища и всеки моряк е разпознавал отдалеч дома си по цвета му.

Прочита: 3064

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.