Сряда, 24 Юли 2024

Сексът - 7 беди, 1 отговор

Печат Е-мейл
22 Август 2011

 Мнозина знаят, че по време на оргазъм се засилва производството на "хормона на щастието" ендорфин и серотонин - хормонът, който спомага за борбата със стреса.

По този начин сексът се превръща в едно от добрите "лекарства" за много и различни проблеми. Например за... съня. Сексът подобрява съня. Изследвания показват, че хората, страдащи от нарушения в съня, имат нередовен или непълноценен сексуален живот. Производството на ендорфин не само дава на човека усещането за радост, но и му позволява да се отпусне напълно и да заспи.

Добрият секс повишава и работоспособността на човека. Получените хормони поддържат тонуса. Ендорфинът успокоява и способства за съсредоточаването, а серотонинът заставя мозъка да работи в засилен режим. Всичко това, съчетано с добър сън, увеличава производителността.

Сексът укрепва костите и мускулите за сметка на повишеното ниво на тестостерон, а това нормализира работата на сърцето. Увеличеният приток на кръв по време на половия акт укрепва и кръвоносните съдове. А засиленото производство на естрогени е прекрасно средство за профилактика на сърдечно-съдови заболявания при жените.

По време на сексуалния контакт се изработва още един хормон - окситоцин, който способства за премахването на спазмите и главоболието.

В студеното време сексът помага, като засилва имунитета и така предпазва от настинките. Серотонинът укрепва имунната система, повишавайки производството на клетките-защитници. Той се проявява и като антидепресант, т.е. спасява от есенното мрачно настроение.

По време на половия акт в резултат на засиленото кръвообращение и учестеното дишане кръвта се насища с кислород. По този начин тя "прочиства" всички органи и чрез потта способства за извеждането на шлаката.

Жените, които постоянно се стараят да отслабнат и се измъчват със строги диети, всъщност трябва да правят по-често секс. По време на него се изгарят около 200 калории, а освен това редовният секс поддържа мускулите в тонус.

Все пак в интерес на истината, трябва да отбележим, че по време на мач футболният запалянко изгаря около 1150 калории, което се равнява на два биг-мака. А за да се разделим с такова количество калории, са необходими цели три часа непрекъснат секс.

Прочита: 2853

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.