Събота, 27 Юли 2024

"Сутрешен зомбизъм" - феноменът на съвременното общество

Печат Е-мейл
17 Юни 2011

 При британците се появи нов синдром - "сутрешен зомбизъм". Средният англичанин става около 6.40 часа, но окончателно се събужда след няколко часа - около 10.00 часа. През това време мозъкът му работи на полуавтоматичен режим.

Според специалистите около три часа след събуждане хората се намират в особено състояние между съня и действителността и почти не знаят какво вършат. На практика те са като зомбита, чийто мозък не се е включил. Чак към 10.00 часа британците започват да действат на пълни обороти.

Психиатрите са на мнение, че това е нов социално-психологичен феномен, който възниква в съвременното общество. Причината е, че огромният поток от информация и новите технологии заставят хората да лягат по-късно и да стават по-рано. Затова мозъкът ни не иска да се събуди рано.

За да се съхрани, организмът ни изкуствено поддържа ниска активност в някои зони, докато те не се възстановят напълно от претоварването с информация и работата през деня.

Прочита: 1902

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.