Четвъртък, 18 Юли 2024

Защо в началото на брака жената пълнее, а мъжът слабее

Печат Е-мейл
18 Март 2011

 Защо началото на съвместния живот се съпровожда от много нови промени за двойката и едната от тях се състои в това, че жената пълнее, а мъжът обратното - става по-строен. Обяснение на тази констатация дават британски учени от университета в Нюкасъл.

Когато мъжът и жената вземат решението да започнат семеен живот, вероятно последното, за което мислят, са техните фигури. Но през медения месец жената в стремежа си да угоди на своя възлюблен, започва практически незабележимо за самата нея да се храни по-нецелесъобразно, в резултат на което пълнее. По това време мъжът се радва на по-рационално и балансирано хранене, което естествено подобрява не само настроението, но и фигурата му.

Според ръководителя на изследването Амелия Лейк (Amelia Lake) в процеса на приспособяване към диетичните пристрастия на семейната двойка в менюто си мъжът включват повече зеленчуци за сметка на по-малко мазнини и захар, а жените увеличават своята "доза" месо, високомаслено мляко, калорийни сосове и т.н.

Жените също по-често "търсят" храна, когато настъпи първата радост от съвместния живот, те увеличават количеството храна по време на емоционален стрес и покачват теглото си, когато отношенията със съпруга или партньора се прекратяват.

Д-р Лейк подчертава, че не трябва да се вини партньора за нездравословния начин на живот, защото съществуват множество други фактори, които влияят върху това какво ядем и правим. Тя съветва двойките в периода на своя меден месец да внасят позитивни промени в своята диета и начина си на живот, оказвайки си взаимна поддръжка. Дори ако мъжът и жената отдавна живеят заедно, никога не е късно да направят промени в своето хранене, но за това са необходими съвместни усилия, твърди авторката.

Резултатите от допитвания, проведени преди десетина години, показваха, че мъжете се стремят да си намерят стройни и красиви партньорки, а жените - богати. Новите изследвания на специалистите от университета Сейнт Ендрю (The University of St. Andrews), публикувани в списание "Ню сайънтист" (New Scientist), показват, че и жените при избора на спътник в живота вече предпочитат физическата привлекателност и не обръщат толкова внимание на богатството.

Прочита: 1952

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.