Събота, 27 Юли 2024

"Титан" разпродава ЦСКА

Печат Е-мейл
02 Декември 2010

Собствениците на ЦСКАСобствениците на ЦСКА - търговците на боклук Димитър Борисов и Иво Иванов, ударно разпродават футболистите на тима, преди да шитнат и акциите си в Борисовата градина. В навечерието на евромача на „червените" с турския „Бешикташ" се разбра, че абсолютно всички състезатели на „червените" са поставени в трансферната листа и ще бъдат продадени при първа оферта.

Собствениците на ЦСКА Митко Борисов и Иво Иванов водят разговори и за продажбата на клуба с румънския милионер Джиджи Бекали. Сделката може да бъде финализирана до месец, когато се направи одит на футболния клуб. Предполага се, че босовете на „Титан" ще получат 10-15 милиона евро за акциите си.

Ако Бекали купи ЦСКА, той няма да се води президент на клуба, а ще назначи на поста своя първи братовчед Джовани, за да избегне правилника на УЕФА, който забранява един и същи човек да е собственик на два футболни тима. Джиджи Бекали притежава румънския гранд „Стяуа", а родственикът му Джовани е футболен мениджър.

52-годишният Бекали е в тройката на най-заможните румънци с лично богатство от 700 милиона евро. В северната ни съседка той развива бизнес с имоти, теле-комуникации, химическа индустрия и пътно строителство. Въпреки солидното си положение, Джиджи Бекали се държи повече от ексцентрично и често се забърква в скандали в Румъния. Преди две години той влезе в международните хроники, когато нарече телевизионен водещ „маймуна" заради това, че журналистът бе чернокож. В друг момент Бекали нае известен румънски художник, за да го изобрази като Свети Йоан на огромен маслен портрет. Картината стои на видно място в офиса на Бекали, а той вече я завеща на музея в Букурещ. Платното евентуално ще отиде там след смъртта на ексцентричния баровец.

Друга интересна подробност за Джиджи Бекали е, че румънецът е лежал в български затвор в средата на 80-те години на миналия век и от тогава знае перфектно нашия език. Бекали е бил заключен три години в Софийския затвор, тъй като е заловен да развива нелегална комарджийска дейност в София.

Интересът на Джиджи Бекали към ЦСКА е от ноември 2009 г., когато румънецът изявил желание да купи Телефонната палата на БТК в София и още няколко други имота, продавани изгодно в столицата заради кризата на имотния пазар. Бекали е близък приятел с най-богатия българин Васил Божков. Именно босът на „НОВЕ холдинг" посредничи в преговорите между Митко Борисов и румънския баровец.

източник: Уикенд

Прочита: 3353

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ българските спортисти

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.