Четвъртък, 29 Февруари 2024

Георги Василев кандидат за треньор на "Левски"

Печат Е-мейл
12 Ноември 2009

Георги ВасилевНай-успелият ни клубен треньор Георги Василев има всички шансове за трети път да застане начело на "Левски" от управата на шампионите.
Специалистът, спечелил две титли със "сините" и по една с "Етър" и ЦСКА, е навит да се върне на "Герена".

Нещо повече - Гочето бил готов напук на принципа си да залага на опитни биткаджии, да осъществи тотална подмяна на поколенията в "Левски" и коренно да обнови отбора с евтини, млади и перспективни играчи. Намеренията са в пълен синхрон с политиката на икономии и стегнат колан, която води собственикът на "Левски" Тодор Батков. Другият кандидат за поста, който временно е заеман от директора Георги Иванов - Гонзо, е Димитър Димитров - Херо. Пропадна възможността украинският треньор Вячеслав Грозни да ce завърне на "Герена". Той е поставил условия, които Батков нямал възожности да приеме. След дълги преговори Грозни се съгласил на заплата от 20 хил. евро, но следващите му изисквания провалили договора. Украинецът пожелал да доведе двама помощници, физиотерапевт и лекар с по 10 хил. евро заплати. Треньорът настоял и за още 40 хил. евро на месец, с които да плаща запламтите на трима румънски футболисти - защитник, халф и нападател. "Те са по-дисциплинирани и не ходят по кръчмите като българите", аргументирал се Грозни и след това бил изпратен по живо по здраво на летището. "100 хил. евро в почти толкова, колкото плащаме на цял отбор. Къде е тръгнал", беснеели на стадион "Георги Аспарухов".
Двойно по-ниска забилата - 10 хил. евро, е поискал Георги Василев и не е поставял условия за огромни суми за селекция. 63-годишният треньор се борел за осигуряването на нормален доход, с който да задоволява нуждите на семейството си. Гочето е щастливо женен за 24-годишната украинка Юлга, която миналия април му роди дъщеричка София. Семейството е свило гнездо в Несебър, но било готово да сe премести в столицата, ако главата поеме един от грандовете на родния ни футбол. Георги Василев уверил ръководството, че и бившият спортен шеф Андрей Желязков ще помага в селекцията, без да заема постове в "Левски".
"Двамата с Жужо много уважаваме Гонзо и искаме да сме му от полза. Той сега стартира кариерата си на ръководител" коментирал пред приятели Гочето.

източник: Галерия

Прочита: 2821

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ българските спортисти

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.