Събота, 27 Юли 2024

Няма мерцедес за Плевнелиев

Печат Е-мейл
25 Ноември 2011

Росен ПлевнелиевЗа пръв път в най-новата ни история президентът няма да се качи на чисто нова кола, а ще ползва тази на предшественика си. Нова бронирана лимузина за Росен Плевнелиев няма да има, призна шефът на НСО ген. Димитър Димитров. Така новоизбраният президент ще наследи мерцедеса S класа, в който се вози сега Георги Първанов.

„Колата на практика е нова. Купихме я преди 2 години. Взехме две такива - за държавния глава и за министър-председателя", разкриха от службата за охрана. Автомобилът, който ще вози Плевнелиев, е с висока степен на защита, дъното му издържа дори на взривове от гранати. Според запознати цената на луксозната лимузина е над 300 000 евро.

За последните 2 години обаче колата била доста употребявана и вече е минала над 140 000 километра. Понеже е тежка и се е разбивала по некачествените пътища у нас, лимузината дори леко друсала, ако се кара с по-висока скорост.

В момента новоизбраният държавен глава няма служебен мерцедес. По закон той трябва да се пази и транспортира от НСО. Понеже нямат висок клас автомобил, гардовете го карат в по-стар модел БМВ.

източник: Уикенд

Прочита: 4221

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ политиците като звезди

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.