Събота, 27 Юли 2024

Тони Стораро бойкотира Балканските награди, Емануела показа зърно

Печат Е-мейл
08 Юни 2011

Тони СторароНяколко български скандала белязаха Вторите годишни балкански музикални награди, събрали на 20 000 души на столичния площад „Александър Батенберг".

Червеният килим, по който минаха най-големите балкански звезди, уникалната сцена и европейската организация на събитието бяха помрачени от агитка в публиката, която мощно освиркваше турските изпълнители. Конфузната ситуацията се повтори и потрети, та се наложи водещите на концерта Даниела Янкова, Йоанна и Камен Воденичаров да призоват хората на площада да са толерантни домакини.

За етническата провокация навярно се е знаело предварително, тъй като на наградите бяха докарани полицейски служители от Гърция, Румъния, Сърбия и Турция. Компания им правеха спецове от МОСАД, които охраняваха персонално израелската суперзвезда Сарит Хадад. По две „горили" бдяха и над Горан Брегович и Инна. „Румънската Кайли Миноуг" може и да не е най-голямата певица, но въпреки това се осмели да пее на живо, за разлика от македонската ромска легенда Есма Реджепова. Незнайно защо майката на 47 деца и баба на 120 внуци, която се появи на сцената, облечена като сватбена торта, изпя парчето си на плейбек.

Алисия, която се осмели да играе с твърде високата за нея топка Сарит Хадад, компенсира с голотия. Тя излезе пред публиката, увита в едро оплетена рибарска мрежа, под която се виждаше ясно какво са й харесали Валери Божинов и Ники Михайлов. Алисия спечели наградата за най-добра българска песен на Балканите за парчето си „Твоя тотално", което по ирония на съдбата беше посветено първоначално на бившия й любим и баща на детето й Валери.

Емануела пък се беше докарала като „магистрална Риана" и отнесе куп подигравки по свой адрес. И двете родни фолкгърли бяха заложили на перуки – Алисия – в цвят лешник, Емануела – светофарно червена.

Изпълнителката на „Досещай се сам" не остави нищо на въображението – в един момент зърното на новите й силиконови цици изскочи и това беше излъчено по 11 балкански телевизии.

Единствена Джина Стоева отсрами българските жрици на лекия жанр – и със стилния си и адекватен тоалет, и с изключително силната си нова песен – част от нов хуманитарен проект за разтресената от земетресение Япония.

Родните мъже на Балканските награди пък представи... Крум, който блесна със сребристата си риза и епилирани гърдички. Защо го нямаше Тони Стораро, питаха се всички. Според запознати Човека-глас бойкотирал събитието, тъй като не му дали да пее пръв. Стораро не излезе на сцената, въпреки специалните приготовления с участието на цигуларки, с които т ой проведе специална репетиция ден по-рано. Когато обаче научил, че няма да открива събитието, изпълнителят на „Милионерче" се фръцнал и си заминал.

Горан Брегович нямаше неговите звездни претенции и разцепи София заедно с част от своя „Оркестър за сватби и погребения", български беквокалистки и мургавия мултиталант Роки. „За първи път дойдох в София, когато работих по филма „Ъндърграунд". Имах нужда от певици и ми показаха такива от ансамбъл „Филип Кутев". Тогава Людмила Радкова беше бременна в 9-ия месец. Тази вечер нейната дъщера, която вече е на 16 години, ще бъде на концерта. Моята връзка с България е дълга и неразрушима. Аз вече гледам на себе си като местен", сподели на пресконференцията преди наградите Брегочив, който беше награден за цялостен принос за развитието на музиката на Балканите.

източник: Шоу

Прочита: 3406

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ българска музика

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.