Понеделник, 27 Май 2024

Селин Дион си избра българска челистка

Печат Е-мейл
24 Януари 2011

Селин Дион и Ирина ЧирковаБългарската челистка Ирина Чиркова е избрана от Селин Дион да стане част от групата на певицата за серия концерти в Лас Вегас. Чиркова живее повече от десет години в САЩ, където е завършила Бостънската консерватория, а сега преподава чело в няколко музикални училища.

Ирина свири с групата на Съли Ерна - Godsmack. Искам да свиря, а както знаете, в България възможностите са ограничени. Може би в днешно време е по-добре, но по-рано беше трудно да се успее. Още след първата ми година в Музикалната консерватория в София реших да се преместя някъде другаде. По-скоро на шега кандидатствах в Бостънската консерватория, дадоха ми стипендия и аз реших да отида и да опитам, казва Чиркова в интервю за Дарик радио.

Концертите със Селин Дион ще са в "Сийзърс Палас". Започват през средата на март. Беше интересно, че аз не се бях насочила да работя със Селион Дион. Знаех, че има прослушване за неин малък струнен състав и тъй като никога не бях ходила в Лас Вегас, реших, че е добър повод да отида до Вегас и да се явя на това прослушване. Доколкото знам са си избрали само няколко цигулки, 3 чела, няколко виоли, така че не сме истински голям оркестър. Очаквам с нетърпение да видя каква е цялата идея, хореография, споделя Ирина, като добавя: В Америка ми липсват всички мои приятели, както и родителите ми, брат ми, цялото ми семейство. Донякъде ми липсва начинът на живот. Липсва ми това, че кой каквото иска може да си прави, без да го преценяват по начина му на действие. Докато тук влизаш в един стандарт и всеки очаква от теб да правиш нещата по този начин.

Прочита: 3871

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ българска музика

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.