Четвъртък, 28 Септември 2023

Сред десетте богати българки вдовиците - най-богати

Печат Е-мейл
03 Декември 2009
Дарина ПавловаДарина Павлова с империя за 1.5 млрд. долара, Петя Славова живее в апартамент над декар с изглед към Витоша

Икономическите спецове от Profit.bg са подготвили класация на десетте богати българки, тъй като това инфо е малко извън нашето полезрение, решихме и ние да ви ги покажем. Класацията е направена по азбучен ред поради липса на достатъчно данни за актуалното състояние на посочените дами.
Ето ги и тях:
1. Весела Кюлева
Родената през 1975 г. Кюлева израсна от секретарка на Емил Кюлев до негова съпруга и впоследствие вдовица.
Наследи част от империята му, начело с продадените ДЗИ и ДЗИ Банк, както и “Ривиера” АД и др.
2. Галя Топалова
Топалова държи една от най-големите транспортни фирми в страната –”Етап Адрес”, както и минералната вода “Ком”, която по думите й “ще стане №4 в България” след лидерите “Девин”, “Горна Баня” и “Банкя”.
Като основен акционер в “Локомотив”
/Пловдив/ наскоро се заговори, че там предстои смяна на властта, като начело ще застане Петя Славова.
3. Данета Желева
Желева е изпълнителен директор на един от най-големите холдинги у нас - Индустриален Холдинг България, чиято пазарна оценка от днес на Българска фондова борса е 82 млн. лв.
Основната дейност на ИХБ е придобиване, оценка и продажба на участия в дружества, управление на дружества от портфейла, финансиране на дружествата, в които участва.
4. Дарина Павлова
Вдовицата на Илия Павлов от години живее в САЩ. След убийството на Павлов тя наследява империя на стойност между 1-1.5 млрд. долара.
Собственичка е и на агенцията за модели “Мегаталант”.
5. Евгения Банева
Банева е управител на Русалка Холидейз и трета съпруга на Николай Банев, който държи АКБ Форес. Преди пет месеца дари съпруга си с близнаци - Мартин и Изабела.
6. Ирена Кръстева
Собственичката на “Нова българска медийна група холдинг” ЕАД има участия във вестниците Монитор, Телеграф, Експрес, Политика, Меридиан мач и др., както и в телевизиите - ТВ7 и ББТ. Преди да навлезе в медийния бизнес, е шефка на тотализатора у нас.
7. Мая Илиева
Съпругата на покойния Георги Илиев също наследи империя след убийството му.
Братът на Георги Илиев - Васил Илиев, също убит, но десет години по-рано (през 1995 г.), е основател на ВИС-2. След смъртта на брат си Георги наследява компанията, като в интервю споделя: “Бяхме борци, сега сме бизнесмени”.
8. Петя Славова
Най-богатата българка е председател на Съвета на директорите на Феста Холдинг, който е мажоритарен акционер в Инвестбанк, Черноморско злато, Винком, Феста хотели, Лазур АД и др.
Бившата съпруга на Митко Събев е родена през 1961 г., като в момента живее на последния етаж на хотел “Феста Барсело” на бул. “България” в столицата. Това е най-големият апартамент в страната - на два етажа, на площ над декар и с огромна зелена тераса с изглед към Витоша.
Спрягана е и за нов собственик на футболния тим на “Локомотив” /Пловдив/.
9. Таня Данева
Заедно със съпруга си притежават “Ритъм-4-ТБ” ЕООД, която се занимава с търговия на едро с твърди, течни и газообразни горива. Освен това има инвестиции в Захарни заводи, Порт Свищов и др.
10. Цветелина Бориславова
Освен половинката на премиера Бойко Борисов, тя е председател на Съвета на директорите на СИБАНК.
Прочита: 7334

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от България

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.