Неделя, 11 Юни 2023

Бойко: Нека Слави ме съди

Печат Е-мейл
20 Септември 2011

Бойко Борисов и Слави Трифонов"Нека ме съди, като иска! Важното е че спасихме градинката и не му позволихме да строи там". Това заяви премиерът Борисов по повод заканите на Слави да го даде под съд за клевета.

Бойко потвърди, че градинката пред Японския хотел - на ъгъла на бул. "Черни връх" и бул. "Джеймс Баучър", е закупена от Трифонов през "Софийски имоти". Там Дългия е искал да строи офис сграда, но Борисов се възпротивил, докато бил кмет на столицата.

Миналата седмица Трифонов се закани в ефир да съди министър-председателя за клевета. Той категорично отрече да притежава градинка, нито пък искал да строи на тях и ако премиерът продължава да твърди това, водещият заплаши да стигне до Страсбург.

„Нека г-н Борисов представи документи, доказващи твърденията му", възмути се шоуменът. Един от собствениците на прословутия имот - Атанас Башев, обаче показа документи, които уличават Слави. „Поболяхме се заради алчността на Трифонов", изплакаха семейство Башеви. По думите им преди години имотът им е бил откраднат, а в последствие - продаден на дружество, близко до Дългия.

Още през 1957 г. 600 кв. м от парцела били отчуждени заради разширяването на бул. "Черни връх", до което така и не се стигнало. През 1968 г. са отцепени още 870 квадрата, където трябвало да се построи младежки дом и ресторант.

Според документите собственик на имота е Георги Башев, роднина на Атанас Башев, който е обезщетен с малък апартамент и скромна сума. "Чичо ми се поболя от загубата. Преди да му вземат парцела, там беше ресторантът му "Орлово гнездо". Старите софиянци още го помнят. Когато го отнеха, дори не потърсиха чичо да си събере нещата. Погребаха под земята всичките му посуди, бурета с вино, столове...", разказва 72-годишният пенсионер, който и до ден-днешен се надява да получи наследствения имот.

Башев разкрива, че е подал жалба срещу България в Страсбург, след като на няколко пъти вещи лица и архитекти са пренебрегвали проблема му. "Вече 19 години се борим с общината и институциите да си получим земята обратно. Изглежда имотът е прекалено апетитна хапка и всички ни баламосват под различен претекст. Не искат да ни реституират, въпреки че сме в правото си", обяснява собственикът. "Докато ние сме водили дела, за да си реституираме градинката, тя е била прехвърлена на втора фирма. Лично Слави Трифонов ходил да ходатайства да се строи на нашата земя. Заради алчността му се поболяхме", казва пък друг от потърпевшите - Кирил Станчев, пенсионер от МВР.

източник: Шоу

Прочита: 4230

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от България

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.