Сряда, 01 Февруари 2023

Бойко Борисов вдъхнови млади художници

Печат Е-мейл
28 Май 2011

 Млади и провокативни български художници представиха 12 платна, вдъхновени от образа на премиера Бойко Борисов. Изложбата е изцяло в духа на американската култура и поп-арт изкуството.

Идеята се роди спонтанно и съвместно с пазара за изкуство и култура Human Thinks, разказаха организаторите на проекта. Изложбата е направена с чувство за хумор, но премерено и интересно. Не наблягаме нито на минусите, нито на плюсовете, затова очакваме реакцията да бъде положителна. Изкуството е нещо, което трябва да провокира и да води обществото до някаква мисъл, сподели една от авторките. Целта на изкуството е да провокира хората да чувстват. Какво един творец иска да каже няма значение. Важното е какво получава този, който гледа. Дали получава наслада дали се получават въпроси в главата му, обясни художничката.

За други автори образът на премиера може да бъде сравнен с този на по-специфичен герой като Мики Маус или Мерилин Монро. За това Борисов вдъхновява вече и модата с най-новата модна линя "B.B. Style", посочва БГНЕС.

Авторката на модната линия, вдъхновена от министър-председателя, се надява да започне да получава поръчки за различни модели и в различни размери и цветове, но задължително с лика на премиера. "Той е достатъчно абсурден и карикатурен, прекалено популярен, прекалено експониран и смешен. Достатъчно готино е някой да носи дреха с неговия образ", заяви дизайнерката.

Прочита: 3264

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от България

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.