Четвъртък, 23 Май 2024

Георги Илиев и Илия Павлов личностите на ХХ век?

Печат Е-мейл
13 Март 2010

Георги Илиев и Илия ПавловДвама души си поделят първото място в класацията "Българска личност на ХХ век". Според авторите на проекта Георги Илиев и Илия Павлов са най-нашумелите, известните и ненадминатите по рейтинг хора в България.

Причината била проста - нямало човек в държавата, който да не си спомня за поне една среща с тях. Половината от хората дори са категорични, че са давали и са получавали от тях заеми.

Около стотина са претендентите за откриватели и помощници в развитието на бизнесите на двамата. В много от SMS-ите, които се пращат за гласуване, било написано какви услуги са дължали подземните босове. По време на прякото предаване за личност на века стана ясно, че според разказите на българите Георги Илиев е бил забелязван в един и същ момент на 10 места в страната.

По същата статистика обаче Павлов е виждан точно 11 пъти, става ясно от спомените на зрителите. Иначе казано - Илия Павлов се е срещнал през живота си с около 100 млн. души, докато Георги Илиев едва с 95 млн. За сравнение, Иван Вазов е успял да се види само с 3 милиона, доложиха от БАН.

Най-достоверният източник на телевизията се оказа г-жа Цура, която вече има десетина деца. Тя има рожба и от двамата, както и от Васил Илиев, Мето Илиенски, Иво Карамански и още няколко човека, които вече не си спомня. Цура е основателка на партията на българските жени с деца от подземни босове. Засега имам много членове, категорична беше тя. Победителите в класацията например имат около 30 000 деца, става ясно от думите на майките.

На второ място след двамата остана дори самият премиер Бойко Борисов. Той обаче е категоричен, че до "Българска личност на ХХI век" ще навакса и ще издуха конкуренцията. Основен претендент за титлата тогава е и Димитър Бербатов. От пет години насам хората, които са се срещали с него, лавинообразно се увеличават.

Прочита: 10475

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересно от България

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.