Събота, 27 Юли 2024

Дженифър Лопес излезе напред с 50 места и оглави класацията на “Форбс” за най-влиятелната знаменитост

Печат Е-мейл
18 Май 2012

Дженифър ЛопесДженифър Лопес прескочи 50 места от миналогодишното си постижение и оглави класацията на списанието за най-влиятелните знаменитости в света за 2012 г.

Дженифър Лопес явно може всичко.

Дженифър Лопес оглави ежегодната класация на сп. "Форбс" (Forbes.com) на 100-те най-влиятелни знаменитости в света. Певицата изпревари колежката си Лейди Гага и медийния магнат Опра Уинфри.

42-годишната певица и актриса изненадващо излезе напред с 50 места в сравнение с миналата година в класацията, която "Форбс" съставя на базата на приходите от дейността, медийното присъствие и популярността в социалните мрежи.

Списанието оценява приходите на Дженифър Лопес през последните 12 месеца на 52 млн. долара. Певицата ги е получила от концерти, като съдия на популярното телевизионно шоу за таланти "Мюзик айдъл", от новата си линия облекла и от предстоящото си турне.

Опра Уинфри, която се бори да наложи собствената си телевизионна мрежа OWN TV, след като прекрати миналата година 25-годишното си участие в "Шоуто на Опра Уинфри", запазва втората си позиция от миналата година.

Според "Форбс" Уинфри е спечелила за 12 месеца 165 млн. долара.

Канадската поп звезда Джъстин Бийбър също запази миналогодишното си място в класацията. През 2011 г. той дебютира под номер 3. Приходите на 18-годишния Бийбър през годината са възлезли на 55 млн. долара. Тийн сензацията се представя не само като успешен изпълнител, но и като добър инвеститор, влагайки средства в услугата Spotify.

Поп звездата Риана е включена за пръв път в класацията (под номер 4) с приблизителни приходи от 53 млн. долара, дължащи се на серията от хитове като "We Found Love" и "Talk That Talk", а също на участието си в реклами на компании като "Нивеа" и "Вита Коко".

След като миналата година оглавяваше класацията на най-влиятелните знаменитости в света, тази година Лейди Гага е едва на пета позиция с печалби от 52 млн. долара.

На шесто място е новият съдия в телевизионното предаване "Х Фактор" Бритни Спиърс. Звездата се завърна в класацията, от която бе отпаднала миналата година. През последните 12 месеца тя е спечелила около 58 млн. долара, като приходите идват предимно от успешното й турне.

Ким Кардашиян също дебютира в класацията на сп. "Форбс" под номер 7. Нейните приходи възлизат на 18 млн. долара - най-ниската сума сред класираните на първите 10 места звезди. Кардашиян обаче привлече вниманието на медиите със сватбата и развода си.

Веднага след Ким се нарежда поп певицата Кейти Пери.

На девето място е Том Круз. Сп. "Форбс" отчита големия успех на филма му "Мисията невъзможна: Режим фантом", който спечели 700 млн. долара от продажбата на билети по света.

Участията в телевизионни проекти и филми са помогнали на режисьора Стивън Спилбърг да спечели 130 млн. долара. Сп. "Форбс" му е отредило 10-ото място в Топ 100 на най-влиятелните знаменитости в света за 2012 г.

Общо звездите, намерили място в Топ 100 от 2012 г., са спечелили 4,4 млрд. долара. Миналата година приходите им възлизаха на 4,5 млрд. долара.

Прочита: 2823

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ световните музикални звезди

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.