Петък, 22 Септември 2023

Здравословни навици, ама друг път

Печат Е-мейл
08 Май 2012

 Вегетарианските диети

Да не говорим за вегетарианството. Има нещо, което много вегетарианци не разбират или отричат. Когато човек не консумира месо и млечни продукти, организмът му страда от липса на няколко много важни хранителни вещества - протеини, калций, желязо, цинк и омега 3 мастни киселини.

Пазенето на диети въобще

Диетите често изиграват лоша шега на хората, които се мъчат с тях. Всъщност ако човек не поема достатъчно калории на ден, е по-малко вероятно и по-трудно да свали килограми. Моделът на гладуването много се обсъжда и теории има всякакви. Но има и категорични твърдения, че най-добре е човек да се храни умерено и да извършва все пак някаква физическа дейност. Банално, но истина.

Изкуствени подсладители

Широко разпространено схващане е, че може и да си на диета, но пак можеш да консумираш храни с изкуствени подсладители. А най-използваният от тях е аспартамът. Някои твърдят, че изкуствените подсладители са напълно безопасни, други, че са карциногенни. Истината е, че по-добре е да ги избягвате, защото макар да са изкуствени, тялото ви ги възприема като истински подсладители, които доставят енергия на организма. Съответно той полага усилия да намери тази енергия, която на практика не съществува, а това не води до нищо друго, освен до това да се изморите.

Да сте заети с нещо

Много хора обичат да запълват живота си и ежедневието си до минута. Донякъде това е наложително, все пак трябва да ходим на работа. Но освен работата, имаме спорт, срещи с приятели, благотворителна дейност, работа вкъщи (да пуснем прахосмукачката например) и т.н. Твърде многото задължения могат да ви изтощят до крайност и да ви стресират допълнително. Накрая често става така, че дейностите, с които човек се захваща, за да се разтовари, всъщност го натоварват и стресират повече.

Да излизате навън

Винаги е хубаво да излезете навън, когато грее слънце, и кожата ви спокойно да се "назоби" с витамин D. Обаче навън е страшно. Има толкова много опасности, които дебнат на всеки ъгъл. Добре де, това е малко прекалено, но все пак се оглеждайте и в двете посоки, когато пресичате улицата. А в парка се разхождайте възможно най-далече от чичкото с шлифера.

Прочита: 3923

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.