Събота, 27 Юли 2024

Бирата променя хормоналния баланс, уголемява гърдите

Печат Е-мейл
13 Ноември 2011

 Мит е, че бирата е единствено и само полезна. Макар че мнозина я смятат за най-безобидния алкохол, тя е в състояние да нанесе сериозни поражения върху здравето, и то в най-голяма степен върху мъжкото такова. Причината се крие в това, че съдържащият се в нея фитоестроген, отделян от хмела, оказва влияние върху хормоналния баланс в тялото. Потиска произ-водството на мъжки хормон, в резултат на което се наблюдава повишено производство на естроген.

Затова вижте защо с бирата мъжете трябва да внимават:

1. Бирата покачва холестерола - според изследователи от Великобритания, провели проучване с група студенти, при тези, които редовно консумират бира, се наблюдават повишени нива на холестерола, и то в неговата вредна форма. Заключенията показали, че това в най-голяма степен се наблюдава при младежите, при които завишени, дори незначително, са нивата на естрогена в тялото.

2. Бирата е предпоставка за затлъстяване - биреното коремче много рядко се появява, ако не се консумира бира. Съставките, които се съдържат в пивото, не само че са от значение за повишението на телесното тегло, но те водят до напълняване именно в областта на корема и талията. Това, от своя страна, е предпоставка за понижаване на мускулния тонус, за по-бързо уморяване, за проблеми с либидото.

3. Бирата уголемява бюста - консумирането на големи количества бира е идеален метод за увеличаване на гръдната обиколка. Това се дължи на промяната в хормоналния баланс и настъпилия превес на женските хормони.

Прочита: 4519

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.