Събота, 23 Септември 2023

Експерти: Поне две чаши вода на ден

Печат Е-мейл
09 Ноември 2011

 Хората, които пият по-малко от две чаши вода на ден, са изложени на по-голям риск от повишаване на нивата на кръвната захар, предаде Ройтерс, позовавайки се на резултатите от френско изследване, обхванало 3615 души на възраст между 30 и 65 години.

Когато нивата на кръвната захар са повишени, но недостатъчно високи, за да се говори за диабет, състоянието се определя като преддиабет. Хората в това състояние са изложени на повишен риск от развитието на диабет.

Данните от проучването на специалисти от Френския национален изследователски институт показват, че пиенето на по-малко от половин литър или две чаши вода дневно е свързано с повишаване на нивата на кръвната захар до състояние на преддиабет. Специалистите обаче не са в състояние да кажат дали увеличаването на количеството на водата може да разреши проблема с повишените нива на кръвната захар.

Авторите на проучването обясняват, че то не посочва причинно-следствена връзка между пиенето на вода и повишаването на глюкозата, а просто отбелязва наличието на подобна зависимост. От биологична гледна точка обаче изследването е приемливо.

Прочита: 2880

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.