Понеделник, 17 Май 2021

Сушито е вредно за жените

Печат Е-мейл
09 Август 2011

 Сушито съдържа големи количества йод, който е вреден за женския организъм, предупреждават австралийски диетолози. Те проведоха ново изследване, според което ентусиазмът на нежния пол да се яде здравословни храни като суши всъщност може да доведе до неприятни последствия.

Експертите предупреждават за опасност от някои съставки, особено йод, който не е полезен в толкова големи количества. Прекомерната консумация на храни, съдържащи йод, може да доведе до негативни последици за функционирането на щитовидната жлеза. Йодът може да причини и хормонални смущение или рязко качване на теглото.

Поради тази причина авторите на изследването препоръчват консумирането на суши не повече от 2-3 пъти седмично. От друга страна, морските дарове са богати на калций, магнезий, натрий и други основни минерали.

Прочита: 2340

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.