Сряда, 08 Май 2024

Болка около окото + алкохол може да провокира пристъп

Печат Е-мейл
28 Май 2011

 Главоболието е едно от най-разпространените оплаквания. Макар че може да бъде съпровождащ симптом при редица заболявания, най-често то е самостоятелно. Съществуват различни типове главоболие. Появата на който и да е от тях изисква установяване на причината и съответното лечение.

Напрегнато главоболие

То е най-честото. Обикновено е свързано с обтягане на мускулите на главата, врата и раменете. Болката е постоянна, нелокализирана и често стяга главата като обръч. Започва постепенно, нараства интензивно и може да продължи от часове до дни. Лечението се провежда с обезболяващи медикаменти. Релаксиращите процедури също помагат.

Локално (клъстърно) главоболие

То е по-рядко и засяга по-често мъжете. Явява се с внезапна остра болка, концентрирана около едното око, придружена със "замъглен поглед" и често съпроводена със запушване на носа от същата страна. Трае обикновено около 45 минути и може да се появи неколкократно през деня. Обикновено се повтаря ежедневно в продължение на седмица и отзвучава спонтанно. За да се появи отново след месеци или година. Лечението изисква подходящи лекарства както по време на пристъпа, така и за предотвратяването му. Трябва да се избягва употребата на алкохол, тъй като може да провокира появата на пристъп.

Прочита: 4295

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ грижи за здравето

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.