Вторник, 23 Юли 2024

Връзката се проваля, ако жената е по-красива от мъжа

Печат Е-мейл
02 Март 2011

 Връзките, в които жената е по-привлекателна от мъжа, са обречени на провал, твърди ново изследване.

 

За сметка на това красивият съпруг или приятел не е никаква пречка за успеха на двойката, сочи изследването на британски учени. Те изследвали дали е вярно твърдението, че хората се събират с друг човек, който е също толкова привлекателен, колкото тях самите.

Откритието обяснява защо браковете на Анджелина Джоли с актьорите Джони Лий Милър и с Били Боб Торнтън изтраяха едва по три години. За сметка на това връзката й с Брад Пит, един от най-красивите известни мъже в света, продължава вече шест години.

Причината за това е, че тя е открила човек, който й подхожда. За целите на изследването учени от университетите в Стърлинг, Честър и Ливърпул взели снимки на мъже и на жени от над 100 двойки. Някои от тях били заедно само от няколко месеца, а други - от няколко години. След това мъжете и жените били оценени според външния им вид, уточнява БГНЕС. Анализът показал, че привлекателният съпруг или приятел не е пречка за успеха на връзката. Но, ако жената е благословена с привлекателна външност, връзката продължава едва няколко месеца, сочи изследването.

Това показва, че жената контролира дали връзката ще продължи или не. Красивите жени може да осъзнаят, че могат да си позволят да избират. Освен това те имат самоувереността да прекратят връзка, която се е изчерпала. Привлекателните жени като цяло предпочитат краткотрайни връзки. Те имат по-добри позиции да продължат напред, смята изследователят Роб Бърис.

Учените установили също така, че хората предпочитат да имат връзка с човек, чиито черти на лицето са с подобно ниво на симетрия като тяхното собствено.

Прочита: 4820

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ светски новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.