Събота, 27 Юли 2024

Размяната на партньори - разнообразие или край?

Печат Е-мейл
30 Май 2012

 Опияняващо романтична обстановка, леко задимен бар със силно приглушена светлина. Те са заедно от много време, обичат се, но вече е някак различно. Рутината ги задушава и събужда страха, че връзката им бавно върви към своя край.

Но те не са тук да сложат край, тук са за ново начало. Към тях се приближава друга двойка. Отстрани всичко изглежда нормално, но все пак има усещане за нещо скрито, нещо тайно и може би леко мръсно. Нещо, което много хора биха нерекли дори "извратено".

Суинг, но не като стил в музиката. Изневяра, но "легална" - буквално пред очите на партньора. След малко половинките ще се разменят. Не просто ще позволят на любимия си човек да прави секс с друг, но и ще гледат акта, докато те самите осъществяват същата близост с нечий чужд партньор. Експеримент, търсене на разнообразие или изпитание? В което адреналинът удря тавана, а ревността е или дълбоко приспана, или силно замъглена от голямото количество алкохол, чиято цел е да притъпи напрежението преди размяната.

Суингърите смятат, че разчупват рамките и преодоляват егоизма си, като дават "свобода" на партньорите си. Но често зад привидната либералност се крие просто страхът от изоставяне, породен от провали в минали връзки, приключили заради изневери.

Има различни видове суингъри. Някои гледат как любимата им достига връхната точка на удоволствието с друг партньор, а междувременно правят същото с неговата половинка. Други така и не стигат до пълна размяна. Или пък оставят партньора си да се усамоти с чужд човек, а те спокойно си стоят в другата стая. При всички случаи уговорената изневяра си има правила, които суингърите налагат, за да са сигурни, че експериментът няма да разруши връзката им. Обикновено забраняват целувки и всякакви форми на интимност, които могат да породят у любимия им желание за нещо повече от секс.

Често представят суинга като вълнуващ сексуален експеримент, който доказва колко е силна връзката между двама партньори. Ние не бихме искали да слагаме етикети, но все пак ще изкажем мнението си, че силата на една връзка се изразява в доверието и отдадеността един на друг. А не в показната проява на "свободно мислене". Приемаме суинга, ако той е просто начин за разнообразяване на сексуалния живот, но не смятаме, че би могъл да излекува страха от истинска изневяра или изоставяне.

Хората са създадени да се свързват в двойки и да създават романтична връзка помежду си. Не сме полигамни като вид. Да, понякога изневеряваме, водени от сексуални, емоционални и други проблеми в отношенията, но това не означава, че постоянното желание за секс с чужди партньори ни е вродено. Даже напротив - проучванията показват, че едва межу 15 и 30% от мъжете изневеряват на половинките си.

Съгласни сме, че сексуалната разкрепостенност поддържа връзката жива, но "освежаване" на отношенията чрез суингинг може да доведе до подкопаване на техните основи. И впоследствие - до край на връзката. Така играта ще се превърне в жестока реалност.

Прочита: 5595

Коментари (1)

...
Не мога да си обясня кои сте тези "ние", които тъй категорично съобщават, че: "Хората са създадени да се свързват в двойки и да създават романтична връзка помежду си. Не сме полигамни като вид." А кои са "хората"? "Ние" + всички останали?
Многоженството е много по-естествено, отколкото аскетизмът и монашеството. Но на първото се гледа отрицателно, докато на второто - положително. Защо? Не, защото "ние" така ги определяме, а заради ценностите европейската култура, чиято наследници се явяваме не само "ние". Същото може да се каже и за полигамията и моногамията. Въпрос на социални ценности!
andre , 22 август 2012 02:21

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на любовта

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.