Сряда, 08 Май 2024

Идва краят на прашките или техният апогей

Печат Е-мейл
27 Януари 2011

 Доскоро те бяха навсякъде. Сега продажбите на прашки са по-ниски дори от тези на дънките, които бяха създадени да ги показват, и един нов вид гащички е на път да завладее пазара.

 

Преди малко повече от 10 години "Макарена" беше хит, прическата на Рейчъл от "Приятели" беше модерна и носенето на тънка ивица плат между бузите на дупето се считаше за дръзко и секси.

За щастие танцът към песента вече се счита за неприемлив и вече няма и следа от онези кичури. Но какво да кажем за прашките?

Въпреки че любовта ни към тях все още съществува, популярността им като че ли вече избледнява и статистиката показва, че друг тип бельо превзема сцената.

Възникването на прашката

Основите на царуването на прашката бяха поставени още преди 3 десетилетия. През 80-те Джейн Фонда стана фитнес гуру, облечена в трико и вдъхновяваща жените да се съблекат и да влязат във форма. С това се зароди цяло едно движение. За няколко години идеята за добре поддържаното тяло стана широко разпространена и всяка обикновена жена искаше да покаже своето добре оформено тяло - заяви американски доктор.

В резултат жените започват да се обличат в по-тесни и разголени дрехи, за да подчертаят стегнатите си задни части, плод на часовете, прекарани в аеробика. Появява се нуждата от бельо, чиито ръбове няма да се виждат под дрехите и което ще отговаря на усещането за сексапил, което характеризира епохата.

Прашките си пробиват път към все повече женски гардероби, а през 1995 дошъл и моментът да се изкачат на небосклона. Това става, когато Victoria's Secret провеждат първото си официално шоу и бельото става видимо по непознат дотогава начин.

Модните дефилета на бельо съществуват от 1930 насам, но тогава е било частно търговско представяне, достъпно само за търговците на бельо. След като цял свят вижда, че Хайди и Тайра носят прашки, търсенето на стринга скача многократно. В резултат на пазара се появява голямо разнообразие от материи и цветове. Отделни марки дънки започват да правят изрязани модели, така че да разкриват новото бельо.

Две широко отразени от медиите събития гарантират иконичния статут на прашките:

Първото е заигравката на Клинтън със стажантката Моника Люински. Моника разкрива пикантната подробност, че е съблазнила президента именно с прашките си.

Скоро след това Бритни Спиърс затвърдява позицията си на най-гореща поп звезда, като на наградите на MTV се появява с прозрачни панталони, под които искрят прашки с кристали. Прашките са в своя апогей.

Прочита: 5322

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ светски новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.