Сряда, 23 Октомври 2024

Слай навъртя 65 лазарника

Печат Е-мейл
08 Юли 2011

Силвестър СталоунХоливудската екшън звезда Силвестър Сталоун навърши вчера 65 години. Коравият мъжага, който мнозина наричат просто Слай, започва кариерата си като беден актьор, но постига световна слава през 70-те години на миналия век в ролята на боксьора Роки Балбоа.

Скоро след това Сталоун се превръща в един от най-високоплатените актьори в Холивуд, като играе в шест филма за Роки и в четири от не по-малко известната поредица "Рамбо" в ролята на ветерана от войната във Виетнам Джон Рамбо. Макар че вече е в пенсионна възраст, Сталоун няма никакви намерения да забавя темпото.

Той ще възроди героя си в екшън поредицата "Непобедимите" догодина. Сталоун си партнира в лентата с други две екшън звезди - Джейсън Стейтъм и Жан-Клод Ван Дам. По повод рождения ден на Слай сайтът WENN посочва 10 интересни факта за него:

- Първата роля на Сталоун е във филма "Италианският жребец", за която получава 200 долара за два дни работа.

- През 1991 г. той обединява силите си с други две звезди на екшъна - Брус Уилис и Арнолд Шварценегер, с които създава веригата ресторанти "Планета Холивуд".

- Номиниран е за две награди "Оскар" - за най-добър актьор и за най-добър сценарий за филма "Роки", но въпреки дългата си кариера, никога не е получавал друга номинация за "Оскар".

- Заваленото произношение на Сталоун е резултат от парализа на лицето му заради усложнения при раждането.

- Малко преди да завърши университета в Маями, Сталоун го напуска, за да продължи актьорската си кариера.

- Той е голям почитател на луксозните писалки Монтеграпа и миналата година стана консултант на компанията.

- Сталоун е бил женен три пъти и има пет деца.

- Актьорът повери роля на вярното си куче в поредицата "Роки", белмастифът, използван в сцените с тренировките на боксьора, е собственото куче на звездата.

- Той обича маслените картини и обожава творбите на Леонардо Да Винчи.

- Сталоун е получавал множество наранявания заради ролите си през годините. Преди време той прекара четири дни в интензивно отделение, след като Долф Лундгрен го удари в сцена от "Роки" 4, и счупи врата си при снимките на "Непобедимите" през 2010 г.

Прочита: 2782

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ световните звезди от екрана

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.