Сряда, 23 Октомври 2024

Скандал с “черна” Клаудия Шифър

Печат Е-мейл
09 Юни 2010

''черна'' Клаудия ШифърГерманската руса перла Клаудия Шифър е в центъра на скандал за расова нетърпимост към чернокожите хора, съобщи в. "Дейли мейл".

Преди две години по време на рекламна фотосесия за световноизвестната френска винарска марка "Дом Периньон" Шифър се появи с прическа ала Анджела Дейвис и с черен цвят на кожата. Снимките са правени от един от законодателите в света на модата и рекламата - Карл Лагерфелд.

Проблемът дойде, след като "библията" за постижения във фотографията - "Щерн фотографи", използва именно мургавия лик на Клаудия Шифър, за да отбележи 60-годишнината от излизането си.

В центъра на скандала стои Шевел Рюле, редакторка по модните въпроси на сп. "Прайд". Според нейните думи недостатъчно цветнокожи красавици присъстват като изображения по страниците на модните издания. И решението било откривано от издатели по целия свят, които подменяли с бели красавици тъмнокожи моделки.

Говорители на немската хубавица контрираха обвиненията с доводите, че фотосесията е целяла да представи манекенката в най-различна светлина и в измислени сюжети. В никакъв случай кадрите не са имали за цел да пренебрегват тъмнокожите тигрици, които шестват по модния подиум. Коментарите по снимките са извадени от контекста. Кадрите просто показват фантазии. Това са едни от любимите фотографии на Карл Лагерфелд. И в никакъв случай не са обидни.

Прочита: 4069

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ световните модели

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.