Събота, 23 Септември 2023

Няма секс - значи връзката куца

Печат Е-мейл
22 Февруари 2011

 Сексът е показател за това колко сериозно сме обвързани с половинката си. Има моменти във връзката, когато се замисляш "Абе той/тя иска ли ме въобще?" Говорим си за "сух период", многото работни ангажименти, които ни затрупват, притеснения за семейни проблеми или някоя душевна криза на личността. Така гаджето или съпругът/ата позагубват допълнителния си статут на сексуален партньор.

Независимо дали жена ви я боли глава вече от 6 седмици или вас ви мързи и предпочитате футбол с момчетата, липсата на секс поражда доста притеснения в една връзка.

От женска гледна точка - през обичайното "Той смята,че съм грозна", подозрителното "Сигурно е хвърлил око на засуканата съседка", до ужасяващото "Май не ме обича вече, тази връзка се е изчерпала".

От мъжка гледна точка е горе-долу същото, с тази разлика, че мъжете не драматизират излишно, свиват рамене и решават, че ще мине. Пък ако не мине - ей къде е съседката...

И все пак - колко често е нормално да правим секс? В крайна сметка без страст и тръпка между чаршафите, не сме ли просто добри приятели?

Сред познатите ми има хора, които държат на секс минимум - от поне веднъж дневно до поне 5 пъти седмично - по-малко не можело. На въпроса ми "Е, добре, ако човекът до теб не може, не иска сега или просто го няма наоколо?" - отговорът е "Ааа, то с оправдания се почва и после се държим като братче и сестриче...".

За други пък и 3 месеца е приемлива пауза, ако гаджето е в чужбина, има си ядове на главата или здравословни проблеми.

Доколко сексуалните отношения "измерват" силата на една връзка, дълбочината на чувствата и темповете на развитието им, е чисто индивидуално.

Не поставяме ли прекалено голямо ударение върху секса като показател за отношенията, не го ли надценяваме? Но, дори да има по-важни неща в една връзка, нима влечението към партньора не е знак за най-силна привързаност?

Често на секса вече не се гледа като на отдаване на любим човек, а на приятно развлечение (не че не е и двете!). Все пак той си остава важна част от отношенията между двама души. Поизстиналите страсти биха могли да са в резултат от обстоятелства, но в крайна сметка може да са и предупреждение, че връзката "куца".

Прочита: 4595

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на любовта

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.