Сряда, 24 Юли 2024

Шведски дипломат търгува с чорапогащи в Беларус

Печат Е-мейл
17 Декември 2009
Високопоставен дипломат от посолството на Швеция в Беларус бе помолен да напусне страната заради скандал, свързан с контрабанда, съобщава руската НТВ.
Оказало се, че Андрес Мартин Форс, първи секретар на търговско-икономическия отдел на посолството, се занимава търговия на стоки като чорапогашници, дамски чорапи и пр. Форс товарел в личния си автомобил стоката, беларуско производство, пресичал границата и вече в Русия я продавал на свой контрагент магазинер.
Дипломатът дори обикалял улиците с колата си и разлепвал обяви от сорта на “Чорапогащници - изгодно!”. Благодарение на дипломатическия си имунитет 35-годишният швед не предизвиквал подозрение у милицията, а при пресичането на границата паспортът му помагал да избегне митническата проверка.
За всеки случай обаче той се подсигурявал чрез рушвет, какъвто редовно давал на митничарите. Все заради дипломатическия имунитет на Форс беларуските власти нямали право да го разследват и подведат под наказателна отговорност за контрабанда, ето защо били принудени да заявят на високопоставения куфарен търговец, че е персона нон грата. Преди назначението си в Беларус Андрес Мартин Форс е бил на дипломатическа работа в Русия, Латвия и Литва.
Прочита: 2054

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.