Вторник, 18 Юни 2024

И Toyota с електрически джип

Печат Е-мейл
08 Май 2012

 Японският автомобилен конструктор Toyota представи в Лос Анджелис своя първи електрически джип 4х4, който е първият на пазара. Това е версия на популярния джип RAV4 с автономен пробег от 160 км и време за зареждане 6 часа. Колата първоначално ще се продава в Калифорния на базисна цена от 48 800 долара.

Японската компания се надява да продаде за следващите три години 2600 коли. Генералният директор на Toyota в САЩ Боб Картър посочи, че компанията залага на модерни технологии, както и при първия "Prius" - хибрида бестселър на Тойота, който излезе на пазара преди 15 години.

"Комбинира се най-доброто от два свята - съвсем новият RAV4 EV съчетава ефикасността на електрическия автомобил с пъргавината на един малък 4х4 /SUV или "Sport utility vehicle"/. Всъщност това е единственият електрически SUV на пазара", каза той.

Колата, която струва два пъти повече от бензиновата версия RAV4 и чийто ограничен автономен пробег може да е проблем при извънградско каране, може да срещне трудности на пазара.

Прочита: 2529

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.