Сряда, 24 Юли 2024

Apple пуска телевизор, който не само чува какво казваме, но вижда и жестовете ни

Печат Е-мейл
29 Ноември 2011

 Милиони хора са свикнали да крещят срещу телевизора. Заради революционна технология, която скоро ще бъде въведена, вече ще трябва да внимаваме какво казваме, а и какви жестове правим към екрана. От Apple разработва телевизор, който не само чува какво казваме и вижда жестовете ни, но и ги разбира, пише "Дейли мейл".

Революционните нови интерактивни апарати, наречени iTV, може да се появят на пазара още догодина. Подобна технология вече се използва в игровите конзоли Xbox. Телевизорът на Apple обаче ще има повече приложения. С него ще е по-лесен достъпът до цели филми в интернет, които да се гледат удобно на голям екран.

Догадките за новия телевизор се увеличиха миналия месец след смъртта на съоснователя на Apple Стив Джобс. Посмъртната му биография твърди, че той е казал: "Искам да създам интегриран телевизор, който да се използва много лесно. Той ще е синхронизиран "безшевно" с всички устройства и с iCloud. Потребителският му интерфейс ще е най-простият възможен. Вече съм го измислил".

През октомври стана ясно, че американската патентна служба е получила документи за устройство на Apple за "контрол на видеопроцеса в реално време с жестове". От Apple не пожелаха да коментират какви са плановете им за телевизора, а те са много интересни за конкурентите.

Жестовете ще се използват например за редактиране на видеоклипове или прехвърляне на кадри от телевизора към телефона. Устройствата от последен модел iPhone имат умения за гласов контрол, които могат да бъдат приложени и в новия телевизор.

Не всеки иска да има телевизор, който да го чува какво казва и да го гледа какво прави в хола. Според технологични експерти жестовете могат лесно да бъдат разбрани погрешно. "Това ще е като да седиш на търг на "Сотбис" и с всички сили да се стараеш да не помръднеш, за да не купиш нещо за 10 млн. лири", обясни технологът Бенедикт Еванс.

Прочита: 2941

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.