Вторник, 18 Юни 2024

Костенурка се прибра в родна Малайзия след 32 години пътешествия

Печат Е-мейл
18 Август 2010

 Гигантска морска костенурка, родена в Малайзия преди 32 години, се завърна за първи път на родния си плаж и бе идентифицирана от учени по маркировката, която й е била направена.

Костенурката, която сега тежи 500 кг и е дълга 1,5 м, е родена преди 32 години на плажа Рантау Абанг в Малайзия. Допреди време, преди да стане жертва на замърсяване и свръхриболов, този плаж е бил предпочитано място на костенурките за снасяне на яйцата им.

През 1978 г. учените са маркирали новороденото костенурче със специален знак върху корубата. Това позволи идентифицирането му вече като голяма костенурка, която веднага бе наречена Принцесата на Рантау Абанг.

Животното отново пое пътя си през океана, но посещението й даде надежда на малайзийските учени, че гигантските морски костенурки може да започнат да се завръщат по бреговете на Малайзия.

Прочита: 2575

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.