Събота, 27 Юли 2024

Най-добрите домашни любимци, когато имате деца

Печат Е-мейл
05 Юли 2012

 Рибки

Подходящи домашни любимци за семейства с малки деца, дори бебета, които разполагат с ограничено време и пространство вкъщи. Можете да си вземете малък аквариум само с две рибки или пък по-голям с различни видове риби. Рибките трябва да се хранят всеки ден със специална храна, която се продава в магазините за домашни любимци. Аквариумът трябва да се почиства всяка седмица.

Костенурка

Подходящ домашен любимец за семейства с деца, които са достатъчно големи да се отнасят с внимание към животните. За костенурката също ще имате нужда от аквариум с вода, суша и лампа. Идеалната температура за отглеждането й зависи от вида на костенурката, но обикновено е около 26 градуса по Целзий през деня и 21 градуса през нощта. За храната можете да се посъветвате с продавача в магазина за домашни любимци. Ако за костенурката се полагат добри грижи, тя може да живее до 30-40 години.

Жаба

Подходящ домашен любимец за семейства с много свободно време и деца, които са достатъчно големи да се отнасят с внимание към животните. Жабите са любимци, които изискват много грижи. Имат нужда от аквариум с добра вентилация, или целият с вода, или една част от него с вода и друга - със суша. Температурата трябва да се поддържа постоянна с помощта на лампа. Жабите по принцип се хранят с ларви и насекоми. Подходящо отглежданите жаби имат продължителност на живота около 5 и 15 години.

Хамстер

Подходящ домашен любимец за семейства с деца, които могат да се грижат за животни с внимание. Хамстерът има нужда от просторен аквариум или клетка, постлана с талашит или нарязани вестници, които трябва да се сменят два пъти на седмица. Хамстерите също обичат да имат места, където да се крият - като кутия. Хапват спанак, маруля, моркови, ябълки. Добре гледаните хамстери живеят средно около 2 до 4 години.

Птица

Подходящ домашен любимец за семейства с малки деца или бебета, но птицата да не е в непосредствена близост до тях. За птиците ще ви трябва клетка, достатъчно голяма, че да може птицата да разперва крилата си в нея, и да е с хоризонтални решетки, за да може да се катери. Клетката трябва да се почиства всяка седмица. В нея трябва да има вода, храна и играчки, с които пернатото да се занимава. Продължителността на живота на всяка птица зависи от вида й, но средно е около 15 до 30 години.

Заек

Подходящ домашен любимец за семейства с деца, достатъчно големи, за да се грижат за него с внимание. Клетката на заека трябва да е 4 пъти по-голяма от самия него с твърд под и кутия с пясък, която трябва да се сменя всяка седмица. Зайците похапват трева, сено, зеленчуци. Добре гледаните зайци живеят средно около 12 години.

Котка

Подходящ домашен любимец за семейства с малки деца. Котката има нужда от кутия с пясък, която да се сменя поне веднъж в седмицата и редовни прегледи при ветеринаря. Много котки обичат да стоят вътре, затова не е задължително да имате двор. Имат нужда от хранене всеки ден и вода. Средно котките, гледани при домашни условия, живеят между 15 и 18 години.

Куче

Подходящ домашен любимец за семейства със свободно време, с много пространство и по-големи деца. Кучетата изискват много внимание и разходки, периодични прегледи при ветеринаря и трябва да се хранят 2-3 пъти на ден. Някои породи са по-добри за децата от други. Продължителността на живота им е средно между 10 и 15 години.

Прочита: 23828

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.