Събота, 27 Юли 2024

Филантроп от Лас Вегас натрупа милиард от хазарт, даде го на бедните

Печат Е-мейл
31 Юли 2010

 Загадъчен филантроп от Лас Вегас, нарекъл себе си Робин Худ, раздаде на нуждаещите се около милиард долара, и то не с ограбване на Шеруудската гора, а с най- съвременни технологии. В своя сайт той пише, че бил вдъхновен от Робин Худ да взема пари от богатите и да ги дава на бедните, а парите изкарва не с грабежи, а с игра в казината на Града на хазарта.

Робин Худ приема заявки на нуждаещи се в сайта си и обещава, че може да даде до 45 000 долара. Така например той платил дълговете на семейство Кеглер, които натрупали, докато лекуват сериозно болната си дъщеря. Как обаче различава наистина нуждаещите се и мошениците, остава загадка.

Робин Худ пише, че прекарал младостта си в усилия да печели повече и повече пари и два пъти го постигнал - с търговия с наркотици и игра в казино. "Не исках да лежа в затвора и затова избрах хазарта", разказва благородният разбойник.

На 16 години вече бил професионален играч и натрупал огромно състояние. На 40 се замислил как да помогне на другите.

"Повечето хора можеха само да мечтаят за това, което имах: самолет по поръчка, разкошни апартаменти в скъпи хотели", казва той. "Тези, които имат пари, трябва да дават на тези, които нямат. Това е идеалът, който следва Робин Худ, и това е, което е правил преди стотици години, а ние можем да продължим да правим".

Той разказва още, че се опитал да убеди и други богаташи да се заемат с благотворителност, но засега е убедил само един. Впрочем той не унива, защото има своята Мариан: бразилски модел.

Прочита: 4302

Коментари (1)

...
daite link kam saita na tozi 4ovek pone ! smilies/smiley.gif))
jivko , 13 януари 2019 13:45

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.