Понеделник, 20 Март 2023

Кораб в бутилка на Трафалгарския площад

Печат Е-мейл
26 Май 2010

 На прочутия Трафалгарски площад в Лондон бе монтирана огромна бутилка с макет на кораба “Виктори” на адмирал Нелсън. Автор на проекта е британският художник от нигерийски произход Йинка Шонибаре.


Макетът на “Виктори”, флагманският кораб на адм. Хорейшо Нелсън, ранен смъртоносно по време на Трафалгарската битка, е представен в мащаб 1:30. Корабът е снабден с 37 платна, от които 31 са вдигнати, и разполага с 60 оръдия. Корпусът му е изработен от дъб и чам. Бутилката, в която корабът е напъхан, е направена от плексиглас, като дължината й е 5 м, а диаметърът - 2,8 м.


Това е най-големият модел на кораб в бутилка в света, отбелязва британският The Guardian.

Прочита: 3689

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.