Сряда, 24 Юли 2024

Оперираха китайче с 31 пръста

Печат Е-мейл
27 Март 2010

 Хирурзи оперираха китайче, което имало най-много пръсти на ръцете и краката регистриран в медицинската история.

6-годишният Джин Пенг имал 15 пръста на ръцете и 16 на краката.

Момчето се възстановява успешно след тежката операция, която продължила 5 часа и са били необходими 4 доктора за извършването й.

"В детската градина другите деца ме наобиколяха и почваха да се смеят, и да ми се подиграват. Срамувах се изключително много от състоянието си", разказал Пенг пред медиите.

"Когато се роди въобще не обърнахме внимание на дефекта му. Но колкото повече растеше, толкова повече той се набиваше на очи", сподели майката на момчето.

"Не е необичайно да се родят с хора с допълнителни пръсти. Необичайното в този случай беше големият им брой", разказа Тиан Лиже, директор на хирургическото отделени в болницата в Шенянг.

"Предвид факта, че детето съвсем скоро ще почне да ходи на училище, а и семейството не е заможно, решихме да направим двете операции наведнъж", допълва докторът.

Според него причина за допълните пръсти може да е генетична мутация, наследствен дефект или досег със замърсена околна среда по време на бременността.

Прочита: 4494

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.