Сряда, 29 Ноември 2023

Най-скъпото куче в света

Печат Е-мейл
13 Април 2010

$582 000 плати китайка за клонинг на тибетски мастиф, $150 000 плати семейство за копие на домашния си любимец

В началото на 2009 г. семейство от Флорида, САЩ, се сдоби с първото клонирано с комерсиална цел куче - едно от най-скъпите в света. Лабрадор-ретривърът е възпроизведен от материал, взет пет години по-рано от любимото куче на същото семейство - Ланселот.

Клонираният Ланселот Енкор изглежда досущ като своя предшественик, а и семейството му се надява, че ще бъде много по-добър от "оригинала".

Двойката се сдоби с правото да получи клониран домашен любимец на търг, организиран от BioArts - базирана в Калифорния компания. Те платиха за удоволствието 155 000 долара, или със 100 000 долара повече, отколкото беше платено за последното клонирано домашно животно - бик, когото кръстиха Втори шанс.

По-късно през годината обаче рекордът беше минат след продажбата на черния тибетски мастиф Янгдзе Ривър II. Новият собственик на кученцето е китайска милионерка на име г-жа Уанг. Тя се влюбила в едно куче от същата порода, затова и платила 582 000 долара за негово точно копие. Това е и най-скъпото куче в света.

Прочита: 3566

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ света на лукса

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.