Събота, 27 Юли 2024

Как да изстудиш напитка за 2 минути

Печат Е-мейл
05 Юни 2012

 Гостите идват след пет минути. Всичко е готово - от скарата вече мирише приятно, салатата е нарязана, масата е сложена. И изведнъж се сещаш - бирите си стоят в торбата, с която ги взе от магазина. И сигурно са с температурата на приятен зимен чай.

Преди да започнеш да репетираш извинения за топлата бира, прочети как можеш да изстудиш напитка за 2 минути според Адам Савидж - един от водещите на "Ловци на митове". Методът може да се използва за изстудяване на каквито решиш напитки - в бутилки или в кенове.

Необходими пособия: кофа, вода, лед и сол.

Вземи кофата, напълни я с вода и разтвори малко сол в нея. След това добави всичкия лед, който можеш да намериш в камерата, и сложи напитките в кофата. За да съкратиш още повече времето за изстудяване, клекни до кофата и започни да "разбъркваш" бутилките или кеновете - движението им ще ускори изстудяването.

Този метод ще проработи и без сол, но времето ще е малко по-дълго. Както със сол, така и без методът ще спести време и напитките ще са готови много по-бързо, отколкото ако ги сложиш в камерата.

Кой метод за изстудяване на напитки колко време отнема:

- в камерата - 20-25 минути;

- в кофа с лед - 10-15 минути;

- в кофа с лед и вода - 4-6 минути;

- в кофа с лед, вода и сол - 2 минути или малко повече;

- в кофа с лед, вода и сол и при раздвижване на бутилките или кеновете - 2 минути или дори по-малко.

Прочита: 3661

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.