Вторник, 05 Март 2024

Тренировки за мързеливци

Печат Е-мейл
14 Март 2012

 За прекалено заети или мързеливи хора канадски специалисти измислиха щадящ метод за спортуване, наречен "интервални тренировки". Същността му е следната: човек една минута усилено тренира и една минута почива. Това се повтаря десет пъти и отнема 20 минути.

Експеримент с доброволци показал, че интензивното физическо натоварване в продължение на една минута не е по-малко ефективно от продължителната и умерена тренировка. Методът бил изпробван на хора, които не са в първа младост, смятат се за здрави и водят застоял начин на живот. Участвали и доброволци със сърдечносъдови заболявания.

Само след няколко седмици на "интервални тренировки" на всички самочувствието се подобрило, а при хората със здравословни проблеми - дейността на сърцето и кръвоносните съдове. Учените установили още, че новата фитнес програма повишава чувствителността на организма към инсулина и по този начин предпазва от захарен диабет.

Прочита: 2874

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.