Събота, 27 Юли 2024

Необичайни хотели

Печат Е-мейл
25 Януари 2012

 Наистина ли ни оставят впечатления стандартните хотели? Креват, огледало, бюро, разни аксесоари с логото на хотела – всички те са еднакви и се изтриват от паметта ни, веднага след като напуснем прага на хотела.

Съвсем друго е впечатлението, ако с влизането в хотела се натъкваме на дъбови орнаменти, екзотични прозорци, средновековни статуи, морски пейзажи и планински мотиви.

Ще се опитаме да опишем само малка част от тези уникални хотели, които са явяват като магнит за туристите по цял свят.

Хотел-маяк

Преди само няколко века, пиратите са наклаждали огън с цел да объркат капитаните на кораби, приканвайки ги към опасни скали, а кормчиите са били уверени, че просто следват светлините на маяка! След разбиването на платноходите в скалите, разбойниците са се отдавали на плячкосване. За да почувствате атмосферата на тази епоха, трябва само да се отбиете в уникалния хотел-маяк, построен през 1815 година в Корсуел, Шотландия, който гледа строго към Ирландско море.

Хотел-самолет

Някои се боят от полета в самолет, а други бленуват за това. Ако сте от тези, за които въздушния транспорт е приключение, хотелът-самолет , разположен в националния парк ''Мануел Антонио'' (Коста Рика) е точно за вас.

Леден хотел

Ледени хотели можете да намерите във Швеция и Канада, но до тях не всеки е в състояние да се добере, поради огромния интерес. В своята същност, тези хотели представяват ледено иглу, което има капацитет от 6 човека. Домакините на подобен тип хотели предлагат на своите гости спален чувал, в който се чувствате уютно, дори и при -40 градуса Целзий. За влюбените двойки са предвидени и специални иглу – за двама, но и спалния чувал е за двама!

Хотел на дърво

Хотелите на дърво са разпространени в Индия и на Хаваите, но можете да намерите подобни атракциони и във Швеция. Характерното за този тип хотели е тяхното сливане с околната среда, което ги прави практически незабележими за просто око.

Хотели в средновековен замък

Във Великобритания можете да намерите хотели в истински средновековен замък. Любителите на тази епоха могат да пренощуват в автентични стаи, обградени от каменни стени с камини, портрети на бивши собственици на замъка, а защо не и в присъствието на духове от легендите!

Хотел в канализационна тръба

За практичните австрийци, излишните тръби са златна мина - през 2004 година Андреас Щраус открива своя хотел, изграден от бетонни цилиндрични тръби с тегло 9.5 тона! Хотелските стаи са снабдени с електричество, телефон, телевизор, бар и легло.

Прочита: 2988

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ интересни лайфстайл новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.