Понеделник, 26 Февруари 2024

От 13 години тексасец строи къщи от отпадъци

Печат Е-мейл
20 Февруари 2012

 Тексасец строи необичайни къщи - подовата им настилка е мозайка от малки парчета дърво, кухненските плотове са от кост, а покривите вместо с керемиди са покрити с автомобилни табели с регистрационни номера.

"Хората правят това от стотици хиляди години. Те използват каквото имат под ръка, за да си направят подслон" - обясни идеята си Дан Филипс. Той основава компанията си преди 13 години с идеята да строи нов вид жилища - трайни и достъпни.

Къщите му са подходящи и за представяне в музей, но са разпръснати в гр. Хънтсвил в Тексас. Да живееш в такава къща е като да си в атракция на лунапарк. Градинските мебели в нея, както и стълбите, са направени от кости. Подът е от коркови тапи и капачки за бира, прозорецът на вратата донеотдавна е бил от поднос от Пирекс. Най-голямо впечатление на посетителите прави банята. Нейните стени, подът и таванът са облепени изцяло с парчета огледало.

Дан Филипс се гордее с "къщата от приказките", която прилича на тази на Хензел и Гретел, както и с "къщата Будвайзер", направена по поръчка на едно семейство в чест на любимата им марка бира.

Тези къщи са енергоспестяващи, с ефикасна изолация, слънчеви панели, резервоар за дъждовна вода, която се използва за пране и за тоалетните.

Прочита: 3319

Коментари (0)

Напиши коментар

по-малък | по-голям
security image
Моля въведете показаните символи

busy
 

Най-четено ∙ любопитни новини

Случайна снимка

Реклама Долу

Стани Приятел

Вие сте с Интернет Екплорър 6 (IE6).

Вашият браузър трябва да бъде актуализиран до версия 8, за да може да ползвате цялата функционалност на сайта.

Защо да актуализирам браузъра до 8? Майкрософт създаде Интернет Експлорър от начало, с по-добра сигурност, нови възможности и изцяло нов интерфейс. Голяма част от тези промени са направени благодарение на милиони потребители, които са тествали предварителната версия на новия браузър. Най-съществената причина за актуализация е подобрената сигурност. Интернет днес не е това, което беше преди пет години. В момента има опасности, които просто не съществуваха пред 2001-ва година, когато е създадена шестата версия на браузера. Интернет екплорер 8 прави сърфирането в мрежата фундаментално по-безопасно чрез предлаганата защита срещу вируси, шпионски програми и други онлайн рискове.

Свалете безплатно като посетите страницата на Интернет Екплорър 8.